Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Fórum

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

ELADÓ: ISAF-MISSZÓ Afganisztán, ALBUM/KÖNYV

(Lia213, 2016.05.05 15:54)

"Magyarország 2002-től - az Afganisztánban szolgáló nemzetközi erők kötelékében - részt vesz az ország stabilizációjának megteremtésében. Feladatainknak úgy teszünk eleget, hogy közben - nemzeti céljainknak megfelelően - összesen mintegy ezer fővel veszünk részt a nemzetközi válságkezelésben és békefenntartásban. Magyarország teljesíti vállalásait, megbízható szövetséges. Amikor a kormány úgy döntött, hogy hazánk is csatlakozik az Afganisztán stabilizációja érdekében létrehozott kontingenshez, még nem tudhatta, nem lehetett biztos abban: a hazánktól legtávolabbra elvállalt misszióban milyen képességeket tudunk felmutatni. Az eltelt öt év bebizonyította: jó döntést hoztunk, hiszen nemzetközi környezetben is sikeresnek ítélik tevékenységünket. 2006. október elsejével azonban új időszámítás kezdődött Magyarország és a Magyar Honvédség afganisztáni szerepvállalását illetően. Hazánk Hollandiától átvette az észak-afganisztáni Baghlan tartományban felállított Tartományi Újjáépítési Csoport vezetését 2009-ig. A magyar katonák kitűnő szakmai munkát végeztek, amikor sikeresen végrehajtották addigi szolgálati helyükről, Kabulból az áttelepülést, és átvették a tábort. Afganisztáni látogatásaim során személyesen is meggyőződhettem arról, hogy a nemzetközi erők katonái nehéz és rendkívül veszélyes feladatokat látnak el. Az ISAF fennhatóságának az ország teljes területére történő kiterjesztése rendkívül komoly kihívást jelent a nemzetközi közösség számára. A feladatokat magunkra vállalva lehetőséget biztosítottunk szövetségesünknek, hogy egy másik tartomány újjáépítési munkálataihoz kezdjenek. Segítettünk szövetségesünknek, és segítünk továbbra is az afgán embereknek. Magyarország Pol-e-Khumriban folytatja a holland csoport által megkezdett munkát, azt a tevékenységet, amelynek eredményei már látszanak. Honvédelmi miniszterként biztos vagyok abban, hogy ezek a katonák a Magyar Honvédség egyik legkeményebb, szakmai kihívást tekintve a legösszetettebb missziójában teljesítenek szolgálatot. A magyar kontingens létszáma nem nagyobb, mint a korábbi időszakban, a feladat azonban sokrétűbb, nagyobb vezetői felelősséget, szakmai összpontosítást és együttműködést igényel. Az ISAF misszió ENSZ-felhatalmazással, a NATO első számú feladatát jelenti. Számunkra rendkívül fontos, hogy missziónk végén egy biztonságosabb, nyugodtabb hely legyen Baghlan tartomány, amely mind a közigazgatás, mind az egészségügy és oktatás terén pozitív fejlődést mutat. Tisztában voltunk azzal, hogy az újjáépítési csoport működése újfajta feladatrendszert és részben módosuló biztonsági kihívást jelent az Afganisztánban tartózkodó magyarok számára. Ugyanakkor egy újjáépítési csoport vezetése nagymértékben hozzájárul az ország megújhodásához, katonáinknak pedig szakmai előrelépést jelenthet." - link: https://alkupiac.hu/termekek/1276516_isaf-misszo-afganisztan-album-konyv

Online otthoni munka, Ingatlan alapú befektetési rendszer és Pénzkereseti lehetőség

(Hirdetés, 2012.12.06 15:51)

- Passzív házak ingatlanbefektetési alap és Hálózatépítési marketing rendszer
- Online pénzkereseti lehetõség
- Akár már 100 Dollár egyszeri befektetéssel is elkezdhetõ (100USD ~ kb 22.000 Forint )
- Keress pénzt azzal hogy befektetõket toborzol a cégnek.
- Tegyél szert passzív jövedelemre.
Részletek a honlapomon: http://passzivhazak.uw.hu

Pofa be?

(Pepperóni, 2011.11.16 12:16)

Tényleg igaz, hogy bírálóan, kritikával nem illethetik a katonák a kormányt? Ha valamelyik katona tudomást szerez, hogy társa mégis megteszi, akkor jelentenie kell a feljebbvalójának? Ha mindez beigazolódik azonnali hatállyal el is távolítják? Nem irigyellek benneteket katonákat. Nem a besúgás, a spicliskedés körvonalazódik?

Szembe fordítják a társadalmat a katonákkal?

(Dr.Pálházy Tibor , 2011.11.13 15:58)

Nekem nagyon meredek ez a visszamenőleges törvénykezés. Változtatni kellett, ez nyilvánvaló, de az előkészítés és a kommunikáció az csapnivaló.Látszik, hogy lojalitást nem várnak, minden erőből zajlik.Sok emberrel babrálnak ki, de a fagyi visszanyalhat.

Hol vagytok Ti tatai tankosok barátaim?

(Tankos Joe, 2011.11.12 16:37)

Tata a páncélos fegyvernem fellegvára volt egykoron. Ide koncentrálódott a szakmai elit, ha itt történt valami a harckocsizóknál, akkor az egész ország katonatársadalma felkapta a fejét. Irányt mutattak az összes többi páncélos alakulatnak. Nem véletlenül szerelték fel T-72-es harckocsikkal. Hóvá lett a fegyvernem tapasztalata? Mivé vált a főcsapás mérő erő? A környező országok mind megtartották ezt a fegyvernemet, sőt folyamatosan megőrzik hadrafoghatóságukat.

Haderő

(Balkás Károly, 2011.11.12 13:48)

Trianon után ha jól tudom 30.000 katonát engedélyeztek Magyarországnak, a II. világháború után 70.000 főben állapították meg a létszámot. Most hol tartunk kb 25.000 katona. Ki fogja és mivel megvédeni a hazát?

Sorkatonaságra emlékezve.

(Weperlics Péter, 2011.11.12 13:42)

Éppen hét éve, hogy leszerelt az utolsó sorkatona, és elhagyta a Magyar Honvédség kötelékét. Ettől kezdve kizárólag hivatásos és szerződéses katonák teljesítenek szolgálatot, ami minden szempontból alapvető változásokat hozott az ország védelmét ellátó szervezet életében. Talán hiba volt, főleg a torzul ide kapcsolt tartalékos rendszer felszámolása is.

Gratula.

(Hosszú puska, 2011.11.12 09:40)

Jó az oldalatok.

Unoka

(Misi papa, 2011.11.11 22:11)

Az unokám 23 éves és szerződéses katona akar lenni. Tiszthelyettes voltam. Mit ajánlotok? Legyen, ne legyen?

Nyugdíj

(Nagy Ferenc nyá.szds, 2011.11.11 19:45)

Mindenkinek elveszik a nyugdíját?Én 69 éves vagyok. 50évesen mentem nyugdíjba Szabadszállásról.Vagy csak adóztatnak?Az özvegyi nyugdíjamat is elveszik?Miből fogok élni?

Meddig hagyjuk magunkat?

(Popej a tankos., 2011.11.10 20:28)

Észrevettétek, a környező országok folyamatosan pocskondiáznak minket.A katonai erejük nagyobb, de a képernyőjük is hatalmas.Nem is akarnak szót érteni.Nekünk egy rajzszeg megvétele is kihívás így év vége felé.

Félpályás útlezárás.

(Zolee tizedes,Környe, 2011.11.10 20:21)

Láttam a képeiteket, gratula nektek. Ez a Gaskó már megint nagyot alakít.A hétvégén még országos sztrájkról beszélt, most meg, hogy a vasutasok megkapják fejenként a százötvenezret visszakozott és csak félpályás útlezárást szerveznek. Ehhez pofa kell.

Vannak még katonák?

(Titi, 2011.11.10 15:08)

Szinte érzékelhetetlen, észrevétlen a katonaság. Maradtak egyáltalán laktanyák? Honvédség game over?

Jó volt!

(Kiss szkv, Bánk, 2011.11.10 15:03)

Rétságon szolgáltam kettő évig, hk.pk voltam. Jó szívvel gondolok vissza. Gyerekként vonultam be és embert faragtak belőlem. Köszönet érte.